Akupunktur

AkupunkturFadeAkupunktur er en behandlingsform som baserer seg på at alle lidelser forklares ut fra ubalanse mellom motpolene Yin og Yang. For mye energi et sted i kroppen gir seg utslag i lite energi et annet sted. Gjennom stimulering av akupunkturpunkter gjennopprettes energibalansen og lidelsene forsvinner.

For akupunktøren er det viktig å sette seg inn i pasientens fysiske og mentale tilstand for å finne ut hvilke energisystemer, indre organer og meridianer som er svekket eller i ubalanse. Deretter kjenner akupunktøren på pulsene og ser på tungen.

Vanligvis vil du ikke merke at nålen føres inn under huden, men når nålen finner akupunkturpunktet kan dette føles som en nummenhet eller at det sprenger litt. Effekten vil variere fra person til person.

Effekten av akupunktur har blitt anerkjent av Verdens Helseorganisasjon (WHO) for behandlingens effekt på over 40 forskjellige lidelser.

Noen plager som kan behandles med akupunktur:

– Muskel- og skjelettlidelser
– Migrene
– Søvnplager
– Depresjon
– Infertilitet (ufrivillig barnløshet)
– Bihulebetennelse
– Mage- og tarmproblemer
– Allergi og astma
– Angst
– Menstruasjonsforstyrrelser
– Dårlig immunforsvar

jane-johansen-akupunktur-toyen-naturmedisin

Jane Johansen har en allsidig utdannelse innen alternative behandlingsformer, og har offentlig godkjent bachelorgrad i akupunktur og flere studieopphold i Kina.

Hun er medlem av akupunkturforeningen.  Akupunkturforeningen

Utdannelse:
– Grunnfag medisin, offentlig godkjent
– Mellomfag medisin, offentlig godkjent
– Offentlig godkjent bachelorgrad i akupunktur
– Flere studieopphold i Kina
– Utdannet homeopat og biopat